Familiebedrijven-webcast PwC: ‘Een toekomstbestendig familiebedrijf’

PwC organiseert een webcast waarin het, samen met FBNed en Tilburg Institute for Family Business, kijkt naar veranderingen voor eigenaren van en (tax)managers binnen familiebedrijven. Deze familiebedrijven-webcast van PwC vindt plaats op 14 december a.s. en komt in aanmerking voor 1 NOB PE-punt.

Tijdens de familiebedrijven-webcast van PwC, die op 14 december van 15.00 tot 16.00 uur plaatsvindt, komen verschillende onderwerpen aan bod. Onder leiding van Niels Govers, familiebedrijvenexpert en PwC-partner, passeren tijdens de webcast verschillende topics de revue:

  • De Bouwenstenennotitie
  • De bedrijfsopvolgingsregeling (BOR)
  • Ontwikkelingen rondom het UBO-register
  • Excessief lenen (inclusief de anti-oppotmaatregelen)

Tilburg Institute for Family Business tijdens familiebedrijven-webcast PwC

Tijdens de familiebedrijven-webcast van PwC komen verschillende sprekers aan het woord. Zo gaat onder andere Albert Jan Thomassen, directeur van FBNed, in op onder meer de Bouwstenennotitie. Hoe gaat het toekomstige belastingstelsel eruitzien en wat betekent dit voor het familiebedrijf? Ook de bedrijfsopvolgingsregeling zal gegarandeerd voorbijkomen.

Namens het Tilburg Institute for Family Business (TiFB) neemt ook prof. mr. Inge van Vijfeijken deel aan de familiebedrijven-webcast van PwC. Van Vijfeijken zal voornamelijk ingaan op de veranderingen m.b.t. het excessief lenen van de eigen vennootschap(pen), waarbij ook de anti-oppotmaatregelen worden aangehaald. De wet excessief lenen gaat vanaf 2023 in en heeft veel impact op het leen- en belastingbeleid van directeur-grootaandeelhouders. Goed om aan te halen dus.

1 NOB PE-punt

De familiebedrijven-webcast van PwC komt ook nog eens in aanmerking voor 1 punt voor Permanente Educatie (PE) vanuit de Nederlandse Orde van Belastingadviseurs (NOB). De webcast draagt voor belastingadviseurs dus ook bij aan het voldoen aan hun PE-verplichtingen.

Interesse in de familiebedrijven-webcast van PwC?

Registreer je dan via deze link of kijk op de website van PwC voor meer informatie. De evenementenpagina voor de webcast vind je hier!

Blijf op de hoogte met onze maandelijkse nieuwsbrief