Familiebedrijf AFAS Software heeft de prestigieuze Koning Willem I Prijs Grootbedrijf gewonnen. Op 28 mei jl. reikte staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat Mona Keijzer en president van De Nederlandsche Bank Klaas Knot de prijs uit in Stadsschouwburg Nijmegen. Softwareleverancier AFAS en liet met haar overwinning Royal HaskoningDHV en Eska B.V. achter zich. Bouwgroep Dijkstra Draisma B.V. kreeg de prijs uitgereikt in de categorie MKB. De Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap werd gewonnen door Eosta B.V.

Foto: V.l.n.r. staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat Mona Keijzer, Biense Dijkstra, Bouwgroep Dijkstra Draisma B.V., Volkert Engelsman, CEO Eosta B.V., Bas van der Veldt, CEO AFAS Software en Klaas Knot, voorzitter van de Koning Willem I Stichting. 

Winnaar categorie Grootbedrijf: AFAS Software

AFAS Software ondersteunt bedrijven en organisaties bij het automatiseringsproces middels een complete en moderne (online) bedrijfssoftware. Ook helpen ze consumenten hun persoonlijke geldzaken op orde te krijgen. Sinds enkele jaren beschikt het bedrijf over vestigingen op Curaçao en Aruba en in België. AFAS Software heeft maatschappelijk verantwoord ondernemen en transparantie hoog op de agenda staan en zet zich in voor mens én milieu. Bas van der Veldt, CEO AFAS Software: ‘AFAS Software zet passie en liefde voor medewerkers én klanten centraal. Hiermee hebben we een onderneming opgezet die zowel financieel gezond is, als op een verantwoorde manier opereert. We zijn er trots op dat erkend wordt dat onze ontzettend simpele ‘toverformule’ werkt en tot tastbare resultaten leidt. En wat een groot compliment dat de jury ons als voorbeeld ziet voor ondernemend Nederland!’

Winnaars in de categorie MKB en Duurzaam ondernemerschap

Het Friese aannemingsbedrijf Bouwgroep Dijkstra Draisma B.V. won een Koning Willem I-prijs in de categorie MKB en de prijs voor duurzaam ondernemerschap ging naar Eosta B.V. Dit is Europa’s leidende importeur en distributeur van biologische en eerlijke versproducten van over de hele wereld en initiator van verschillende duurzaamheidsinitiatieven.

Over de Koning Willem I Prijs

De Koning Willem I Stichting reikt sinds 1958 tweejaarlijks de Koning Willem I Prijs in de categorieën ‘grootbedrijf’ en ‘mkb’ uit en daarnaast de Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap. Ze vormen de ultieme bekroning op goed ondernemerschap. Hare Majesteit Koningin Máxima is erevoorzitter van de Koning Willem I Stichting. Prof. dr. K.H.W. Knot, president van De Nederlandsche Bank N.V., bekleedt de functie van voorzitter. De onafhankelijke ondernemingsprijzen worden actief gesteund door het ministerie van Economische Zaken & Klimaat en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Meer informatie: www.kw1prijs.nl.