Eerste impactlening voor De Verspillingsfabriek

De Verspillingsfabriek krijgt een impactlening van de Rabobank omdat het aantoonbaar maatschappelijk verantwoord onderneemt. De Verspillingsfabriek pakt voedselverspilling aan in Nederland.

In de Verspillingsfabriek krijgen restproducten meerwaarde in nieuwe producten. Tomaten die niet meer als ‘vers’ verkocht worden, verwerken ze daar tot onder andere soep en saus om vervolgens in dezelfde supermarkt of elders weer te verkopen. Dit is een voorbeeld van hoe Cateraar Hutten al jaren maatschappelijk verantwoord onderneemt.

Impactlening
De Verspillingsfabriek heeft een positieve impact heeft op mens, milieu en maatschappij. Daarom kan familiebedrijf Hutten voor de financiering van de nieuwe fabriek gebruikmaken van een impactlening van de Rabobank en de Europese Investeringsbank (EIB). “Het familiebedrijf Hutten laat met De Verspillingsfabriek zien dat er wel degelijk circulaire oplossingen zijn om voedselverspilling tegen te gaan. Dit soort innovatieve en duurzame initiatieven willen wij samen met EIB stimuleren, met name bij MKB en midkap bedrijven”, aldus Marcel Gerritsen, directeur zakelijk financieren van de Rabobank. Het maximale leenbedrag bedraagt 2,5 miljoen euro.

Hutten is het eerste bedrijf dat gebruikmaakt van de impactlening bij De Rabobank. In de toekomst kunnen tientallen bedrijven ook gebruik gaan maken van deze lening, wanneer die aantoonbaar maatschappelijk ondernemen. Het gaat om ruim tien miljoen euro krediet voor ondernemers uit verschillende sectoren in Nederland, variërend van bouw tot horeca.

Blijf op de hoogte met onze maandelijkse nieuwsbrief