Miss Etam toch naar FNG: een update

Deze week werd bekend dat familiebedrijf Miss Etam waarschijnlijk toch overgenomen gaat worden door Belgisch modehuis FNG. De modeketen werd in april 2015 failliet verklaard. Een update van de ontwikkelingen rondom Miss Etam.

FNG liet zijn oog al snel vallen op Miss Etam. Het Belgische bedrijf nam eerder al Superstar en Steps over. Die concerns waren ondergebracht bij R&S Retail, evenals Miss Etam en zusterbedrijf Promiss. R&S bracht uiteindelijk het aantal winkels terug en zette een deel van het personeel op straat. Op dit moment maken R&S en FNG plannen voor een samenwerking.

Het jaar 2015 was op zijn zachtst gezegd een rommelig jaar voor Miss Etam. Een overzicht van de laatste ontwikkelingen.

April 2015
In april 2015 gaat Miss Etam failliet nadat het bedrijf na een periode van uitstel van betaling nog niet aan financiële verplichtingen met schuldeisers kan voldoen. Het bedrijf heeft op dat moment in Nederland 2000 medewerkers en meer dan 200 filialen: 140 daarvan onder de naam Miss Etam, de rest valt onder de formule Promiss.

Curatoren werken na het faillissement aan een doorstart. In de tussentijd blijven de winkels én webwinkels open.

Mei 2015
Miss Etam en Promiss gaan een doorstart maken. De curatoren zijn tot een overeenkomst gekomen.

Juni 2015
De nieuwe eigenaar sluit alle 85 fysieke Promiss-winkels. De webshop en shop-in-shopwinkels blijven wel behouden.

September 2015
Zo’n 85 winkels van Miss Etam blijken rijp voor een doorstart met R&S als nieuwe eigenaar. In oktober wordt dat aantal nog eens aangevuld tot zo’n 99 vestigingen die een tweede kans krijgen. Op dat moment werken er nog 800 werknemers bij de keten.

November 2015
In november wordt bekend dat R&S met Miss Etam naar de beurs gaat. De beursnotering verloopt via een reverse listing. Dat houdt in dat activiteiten worden ondergebracht in een lege beurshuls. In dit geval is dat de huls Dico International.

Januari 2016
Zoals verwacht wordt Miss Etam vermoedelijk toch overgenomen door FNG. R&S en FNG zijn samen goed voor 2500 medewerkers en een omzet van zo’n 350 miljoen euro. “Of de samenwerking resulteert in een fusie, overname of omgekeerde overname, moet blijken over enkele maanden”, aldus Penninckx tegenover De Tijd.

Gerelateerde berichten
Blijf op de hoogte met onze maandelijkse nieuwsbrief