Familiebedrijvenverhalen in Family Business Yearbook

Er is een nieuwe verzameling ‘familiebedrijvenverhalen’ uitgebracht. In het Family Business Yearbook 2014 wordt de bijdrage die familiebedrijven leveren aan lokale economieën in de hele wereld benadrukt. 

De kern van het Family Business Yearbook 2014, dat voor het eerst is uitgebracht en door EY is samengesteld, wordt gevormd door profielen van ondernemers die de Entrepreneur Of The Year Family Business Award of Excellence hebben gewonnen. De verhalen van familiebedrijven uit Europa, Amerika, het Midden-Oosten en Azië zijn bedoeld om andere ondernemers met een familiebedrijf te inspireren.

In Europa
De Europese trends in het boek worden beschreven door Peter Englisch, Global Leader van EY Family Business Center of Excellence. Volgens hem zijn bedrijven die door families gerund worden van essentieel belang voor de Europese economie: “Familiebedrijven zijn cruciaal om de stabiliteit van de Europese economie te bewaken. Ze hebben meer personeel in dienst dan ooit en ze blijven investeren in menselijk kapitaal terwijl de werkloosheidcijfers in Europa de pan uit rijzen.” Englisch vindt dan ook dat de Europese Unie met haar regelgeving scherp moet letten op de gevolgen voor familiebedrijven.

Voor meer informatie over het boek of het bestellen van een exemplaar, klik hier

Blijf op de hoogte met onze maandelijkse nieuwsbrief