Families in Quote 500

De allerrijksten van Nederland zien hun vermogen dit jaar groeien met meer dan 10 procent. En ook in 2015  zitten daar weer een aantal familiebedrijven tussen.

Het vermogen van de rijkste Nederlanders is goed voor meer dan 90 miljard euro. Daar staan een aantal familiebedrijven tussen, zoals de bekende bierbrouwersfamilie Heineken. Wat zijn de vijf rijkste families in de lijst?

De grootste familiebedrijven
Familie Brennickmeijer (C&A) staat ook dit jaar weer op nummer 1 van de rijkste families in de Quote 500. Hun vermogen is, net als vorig jaar, vastgesteld op 22 miljoen euro. Nummer twee is de familie Van Der Vorm, een belangrijke investeringsfamilie met een vermogen van 8,3 miljard euro. Derde op de lijst is familie De Rijcke (inclusief toepasselijke achternaam), van ondernemingen als Kruidvat. De teller van hun vermogen staat inmiddels op 2 miljard. Familie Dreesmann, van de V&D (1,6 miljard), sluit samen met de Familie van Oord de top vijf af. De familie Van Oord verdiende haar geld in de baggerwereld.

Nieuwe namen
Er zijn verschillende nieuwe familiebedrijven aan de volledige Quote 500-lijst toegevoegd. Wim van der Leegte, grootmagnaat in de industriesector met VDL, zag zijn naam dit jaar voor het eerst op de lijst staan.

Voor een uitgebreid verslag van de familiebedrijven op de Quote 500 lijst, lees je komende week meer op Fambizz.

Blijf op de hoogte met onze maandelijkse nieuwsbrief