Familiezaak De Gruyter krijgt eigen boek

 In Bestuur & Personeel

Den Bosch – Binnenkort verschijnt het boek ‘De fabriek in de etalage. De Gruyter: opkomst, bloei en ondergang van het systeem’. Een vertelling over familiebedrijf De Gruyter.

Vanaf midden jaren veertig tot de jaren zeventig was het succesvolle familiebedrijf De Gruyter de grootste industriële werkgever in Den Bosch. Het boek gaat in op de bouwstenen van het succes van het familiezaak, maar vertelt ook over de valkuilen en ondergang.

Familiebedrijf
De Gruyter begon niet als familiebedrijf. Behalve de familie De Gruijter waren ook Unilever en haar rechtsvoorgangers eigenaar. In 1968 ging het niet zo goed met het bedrijf, dat had volgens de schrijvers van het boek te maken met het onvermogen van het conservatieve bestuur binnen de familie om de koers te wijzigen. De fabriek aan de Veemarktkade in Den Bosch bleef wel overeind en biedt anno 2012 ruimte aan een nieuwe generatie postindustriële ondernemers.

Het boek, geschreven voor Frans van Gaal en Niek van der Donk en uitgegeven door Wolfaert Uitgevers en Projecten, ligt vanaf 28 juni 2012 in de winkels.

Recommended Posts