Farm Frites wint DHL Export Trophy 2014

Familiebedrijf Farm Frites heeft de DHL Export Trophy 2014 gewonnen. Dit gebeurde tijdens het Nationaal Export Event in het World Trade Center in Rotterdam.

De prijs werd gisteren in ontvangst genomen door de commercieel directeur international key-accounts, Jan-Kees Marcus. “Deze waardering geldt voor alle 1500 medewerkers van Farm Frites. Onze trots betreft zeker de voorbeeldfunctie die we voor andere Nederlandse bedrijven kunnen hebben.” Aldus Marcus.

De winnaar
Farm Frites heeft de prijs dit jaar in de wacht weten te slepen dankzij verschillende prestaties. Ten eerste de grootte van het bedrijf. Momenteel produceert het bedrijf ruim 800 duizend ton producten per jaar. Er worden met regelmaat nieuwe aardappelproducten bedacht voor verschillende markten waardoor Farm Frites innovatief blijft. Ook de lange termijnexportstrategie van de aardappelverwerker wist hoge ogen te gooien bij de jury. Het bedrijf heeft aangekondigd een nieuwe joint venture te starten en investeringen te doen in China. “Het is een indrukwekkende langetermijnvisie die ten grondslag ligt aan het succes van Farm Frites, dat bovendien door blijft gaan met het uitbreiden van productiefaciliteiten en het betreden van nieuwe exportmarkten.” Aldus Michiel Greeven, algemeen directeur van DHL Express.

DHL Export Trophy
Dit is het tweede jaar dat deze prijs wordt uitgereikt. De winnaar van de prijs moet succesvol en toonaangevend zijn op het gebied van export. Er moet daarin een voorbeeldrol worden aangenomen voor andere ondernemingen en ook moet er zichtbaar geïnnoveerd worden op het gebied van export.

Blijf op de hoogte met onze maandelijkse nieuwsbrief