Fentener van Vlissingen investeert in dataleverancier

 In Finance

John Fentener van Vlissingen investeert 1,2 miljoen in productinformatieplatform Syndicateplus. De investering wordt gebruikt om het platform verder uit te bouwen.

John Fentener van Vlissingen, een ondernemer uit een grote Nederlandse ondernemersfamilie, stopt met een aantal andere informele investeerders 1,2 miljoen euro in het productinformatieplatform Syndicateplus. Dat maakte het platform vandaag bekend.

Syndicateplus
Het productinformatieplatform Syndicateplus verzamelt productgegevens van leveranciers en levert die gratis aan retailers. De data wordt door retailers gebruikt om de informatie in hun webwinkel te actualiseren. Door gebruik te maken van de database van Syndicateplus, hoeven retailers voor productinformatie bij slechts één adres aan te kloppen. De database zorgt ervoor dat deze retailers voldoen aan de Europese Verordening ‘Voedselinformatie voor consumenten.’ Deze set aan regels verplicht retailers om hun webshops en apps uit te breiden met de exacte informatie die op de etiketten staat vermeld. Zo dienen retailers onder andere informatie als voedingswaarde, ingrediënten en allergenen te communiceren. Syndicateplus levert onder andere data aan de supermarkten van Deen. In de toekomst wordt wellicht ook de webwinkel van Amazon bediend.

Investeringsronde
Walvis Participaties, het investeringsfonds van Fentener van Vlissingen, richt zich op vroegefase-investeringen voor startups met een focus op business to business, online en technologie. Naast Fentener van Vlissingen, stappen ook de oprichters van Just Eat Nederland en een aantal kleinere informele investeerders in. Met de investering wil Syndicateplus haar dienst verder uitbouwen. “We gaan het team versterken met ontwikkelaars”, aldus de oprichter Pieter van Herpen in het FD. “Met name op het gebied van het uitwisselen van data en het verbeteren van de communicatie tussen leveranciers en partijen in de e-commerce is nog veel te winnen.”

Recommended Posts