Finalisten Familiebedrijven Award 2016 bekend

Vier familiebedrijven zijn doorgedrongen tot de finale van de Familiebedrijven Award 2016. Deze prijs wordt sinds 2012 jaarlijks georganiseerd door de Stichting Familie Onderneming. In de finale gaan CCV, Enza Zaden, NNZ en VDL Groep de strijd met elkaar aan.

De finalisten zijn door een jury geselecteerd uit tien genomineerden. Juryvoorzitter John Fentener van Vlissingen: “Innovatie, onderzoek en buitenlandse expansie zijn belangrijke pijlers voor de economie. Dat de vier uitverkoren familiebedrijven deze pijlers tot een belangrijke focus hebben gemaakt, gaf de doorslag bij het maken van onze keuze.”

Procedure
KPMG verzorgt als partner van de Stichting de onafhankelijke selectie van familiebedrijven op basis van acht criteria. Hierbij is het essentieel dat de onderneming volgens de definitie van de Europese Commissie een echt familiebedrijf is. Onder de acht criteria vallen bijvoorbeeld de groei en financiële prestaties van het bedrijf, maar ook internationalisatie en innovatie.

Nadat KPMG de top heeft bepaald, maakt ABN AMRO een onafhankelijke analyse van de bedrijven.

Op donderdag 7 april maakt de jury bekend welk bedrijf zichzelf een jaar lang ‘Het Beste Familiebedrijf’ mag noemen. De jury bezoekt de komende maand de finalisten om een zorgvuldige keuze te kunnen maken.

Blijf op de hoogte met onze maandelijkse nieuwsbrief