FNV stelt ultimatum familiebedrijf Jumbo

 In Bestuur & Personeel

Utrecht – Distributiecentrummedewerkers hebben via de vakbond FNV Bondgenoten een ultimatum gesteld aan Jumbo Supermarkten om baangarantie. Dat meldde FNV Bondgenoten gisteren in een persbericht.

Eisen
Worden de gestelde eisen niet voor morgenavond ingewilligd, dan dreigt FNV acties te ondernemen. Het distributiecentrumpersoneel eist onder andere een werkgelegenheidsgarantie tot 31 december 2015 en werk-naar-werk begeleiding voor uitzendkrachten die langer dan negen maanden werkzaam zijn voor de distributieorganisatie van C1000. De overname van C1000 door Jumbo zorgt voor een drastische reorganisatie met nadelige gevolgen voor 4.500 werknemers bij beide supermarktketens.

Onzekerheid
Magazijnmedewerker Freddy Kappen zegt over de onderhandelingen: “Zelfs na vijf onderhandelingsrondes en onze acties bij de laatste ronde wil Jumbo onze toekomst niet zeker stellen. Wij willen de garantie dat we onze baan houden totdat de reorganisatie honderd procent is doorgevoerd.”

Weerstand
In november werd bekend dat C1000 wordt overgenomen door familiebedrijf Jumbo. Het conflict tussen de FNV Bondgenoten en Jumbo breidt zich sindsdien steeds verder uit. Begin mei meldde Fambizz al dat diverse zelfstandig ondernemers met een C1000-filliaal niet blij zijn met de overname door Jumbo, mede door de hoge kosten voor de verplichte verbouwingen.

Recommended Posts