Fraanje winnaar Zeeuws Familiebedrijf 2014

 In Innovatie

Aannemersbedrijf Fraanje uit ’s-Heer Arendskerke is uitgeroepen tot Zeeuws Familiebedrijf 2014. De uitstraling van het bedrijf, evenals het stabiele beleid en het innovatieve karakter was doorslaggevend. 

De directie van Fraanje nam de prijs in ontvangst uit handen van Hans Biesheuvel, ondernemer en oprichter van ONL voor Ondernemers. In totaal meldden elf Zeeuwse familiebedrijven zich aan voor de verkiezing, die voor de eerste keer werd gehouden. In de aanloop naar de finale werden drie bedrijven genomineerd. Ook De Appelaere uit Waterlandkerkje en Elektromotoren Bracke uit Clinge waren kanshebbers voor de titel.

Uitstraling
Bij het bepalen van de winnaar heeft de jury vooral gelet op de uitstraling naar buiten toe van het bedrijf als familieonderneming en of het bedrijf al op langere termijn successen boekt en blijft innoveren. Fraanje ontving naast een ‘Zeeuws Stik’ gemaakt door kunstenares Caroline de Ligt een prijzenpakket ter waarde van 5.000 euro. Ook mag het bedrijf een exclusief beeldmerk voeren waaruit de behaalde titel blijkt.

Degelijke bedrijfsvoering
Volgens de organisatoren zijn familiebedrijven de dragers van de Zeeuwse economie. De ondernemingen doorstaan de crisis gemiddeld beter doordat ze een buffer hebben opgebouwd en vaak een degelijke bedrijfsvoering kennen. De verkiezing van het Zeeuwse Familiebedrijf zal vanaf nu een jaarlijks terugkerende wedstrijd worden.

Recommended Posts