Gelderse organisaties fuseren tot Het Gilde

Het Gelders Familiebedrijven Gilde en het Gelders Familiebedrijven Genootschap gaan gezamenlijk verder onder de nieuwe naam Het Gilde, platform voor Gelderse familiebedrijven. Dat vertelde de Commissaris van de Koning, John Berends, tijdens de uitreiking van de Awards voor het Beste Gelderse Familiebedrijf.

Zowel het Gilde als het Genootschap zetten zich al meerdere jaren in voor Gelderse familiebedrijven. De focus ligt hierbij op het ontwikkelen van een platform waar familiebedrijven elkaar kunnen treffen en kennis en ervaringen kunnen uitwisselen. Familiebedrijven spelen een belangrijke rol in de Gelders economie. Immers, deze provincie telt ruim 45.000 familiebedrijven, goed voor 277.000 banen.

Laurens Stigter is de nieuwe voorzitter van het bestuur. “We hopen en verwachten verder te kunnen groeien naar de 200 leden. Groei heeft een doel, namelijk versterking van het aanbod, maar ook nog meer netwerkmogelijkheden en uitwisseling voor onze deelnemers.”

“We bieden mooie netwerkbijeenkomsten, ruimte voor intensieve kennisuitwisseling tijdens kleinschalige bijeenkomsten, volop ruimte voor kennismaking met andere familiebedrijven, het opdoen van inspiratie, leren van elkaar en we leren van onze kennispartners,” vertelt medebestuurslid Marcel Donders.

De directie van Het Gilde wordt gevormd door Hans Wennekes en Ben van Moerkerk.

 

Blijf op de hoogte met onze maandelijkse nieuwsbrief