Gallery238 wint Nationale Business Succes Award

 In Geen categorie

Gallery238, dat dit jaar haar dertigste verjaardag viert, heeft de Nationale Business Succes Award 2015 gewonnen in de categorie Galeries en Management. De jury roemt de Amsterdamse galerie om het feit dat zij de belangen van de kunstenaars voorop stelt. Ook de kopers kunnen profiteren van hun succes.

“We zijn verheugd met deze waardering van de jury van de Nationale Business Succes Award”, reageert directeur van Gallery238 Paul Lohmann. “Het is een teken dat we op de goede weg zijn en motiveert ons om de kunstenaar centraal te blijven stellen.”

“Niet ieder stukje verf is een goede investering”

Internationale doorbraken
De Amsterdamse galerie biedt niet alleen plek voor kunst, maar vervult ook een managementfunctie voor de kunstenaars. “Het feit dat wij op die manier direct zicht hebben op de toekomst van de kunstenaar, is een belangrijke toegevoegde waarde voor de kopers van hun werk. Niet ieder schilderij is meteen ook een goede investering, maar koop je kunst van een kunstenaar die een goede en interessante toekomst heeft, dan weet je vrij zeker dat je kunst meer waard wordt”, aldus Lohmann. Dan wordt kunst naast allereerst genieten dus ook een interessante investering/pensioenvoorziening.

Onder meer Lita Cabellut, Kantcho Kanev en Zhuang Hong Yi gingen al in zee met Gallery238 en zijn inmiddels internationaal doorgebroken. Voor het eerst sinds jaren heeft Gallery238-Amsterdam besloten samen te werken met twee nieuwe kunstenaars. Hun namen blijven nog even geheim.

Succesfactoren versterken
Het is de missie van het Nationale Business Succes Award Instituut (opgericht in 2011) om succesfactoren van bedrijven en professionals te identificeren en te versterken. Elk jaar volgt het instituut de beste bedrijven van Nederland in specifieke branches. De diverse branches kennen een winnaar (branche award) en deze winnaars strijden om de Nationale Business Succes Award.

Investeren in kunst
Eerder in Fambizz vertelde Paul Lohmann van Gallery238 al dat de Belastingdienst kunst als bedrijfsmiddel ziet en dat je daar als ondernemer van kunt profiteren. Zo kan het een positieve bijdrage leveren aan hoe je je als onderneming positioneert, maar kun je een kunstwerk – in overleg met je accountant – ook afschrijven tot veertig procent van de aankoopwaarde. Dit kun je dan naar privé halen. Slimme zet, want over de gestegen waarde van het kunstwerk, hoef je in box-3 geen belasting te betalen.

Nadere informatie:
Gallery238-Amsterdam, Brouwersgracht 238, 1013 HE Amsterdam, (tel: 0031 (0)6 – 1435 5222), www.gallery238.com.

Recommended Posts