Gassan Diamonds volgens KPMG beste familiebedrijf

Den Haag – Diamantbedrijf Gassan is de eerste winnaar van de Familieprijs Award. Deze werd uitgereikt tijdens de conferentie Big Improvement Day (BID).

De prijs is een initiatief van John Fentener van Vlissingen, directeur van het familiebedrijf BCD Holdings. De directeur is voorzitter van de jury en reikte de award uit aan Benno Leeser, directeur van familiebedrijf Gassan Diamonds. Big Improvement Day is een jaarlijks evenement en daarnaast een platform waarbij verschillende publieke en private organisaties hun kennis delen.

Familiebedrijf Gassan
Economisch gezien gaat het goed met Gassan. De crisis heeft de diamantenbranche nog niet in zijn greep. Dat is echter niet de enige reden dat het familiebedrijf de award gewonnen heeft, aldus KPMG, dat de deelnemende bedrijven beoordeelde. Volgens KPMG-onderzoeker Ernst Groenteman kent Gassan een sterke band tussen familie en bedrijf, dat ook nog eens op een professionele manier gecreëerd is. Benno Leeser geeft aan dat de award een beloning is voor de kwaliteit en service van zijn familiebedrijf, dat door zijn opa Samuel Gassan in 1945 opgericht is (op de foto te zien met een jonge Benno Leeser).

Beoordeling
Naast de financiële status van het bedrijf, werden de ruim vierhonderd familiebedrijven in het onderzoek van KPMG ook beoordeeld op maatschappelijk gebied, innovatie, internationale groei en duurzaamheid.

Blijf op de hoogte met onze maandelijkse nieuwsbrief