Geen frikandel, maar gezonde streekproducten uit de muur

 In Bestuur & Personeel

De familie Oostveen was klaar met gefrituurde snacks en introduceert nu haar eigen fruitautomaat.  Automaten bij de boer zijn niet nieuw, op diverse plaatsen kan bijvoorbeeld fruit of aardappelen ‘uit de muur worden getrokken’. Toch is De Fruitschuur in Nieuwendijk bijzonder in haar soort.

Peter Oostveen, mede-eigenaar van het familiebedrijf De Fruitschuur in Nieuwendijk, ontkent niet dat hij trots is op de fruitautomaat. Niet alleen het concept, maar ook het feit dat de bijna 100 gekoelde vakken allemaal streekproducten bevatten, vervult de ondernemer met trots. “Het is gewoon een feit dat je als boer steeds weer nieuwe dingen moet bedenken. Anders red je het niet.”

Innovatief
Daarom heeft Oostveen bedacht dat bij zijn automaat de computer alles regelt. Klanten kunnen in aangegeven vakjes hun keuze maken. “En als je verschillende artikelen wilt kopen, heb je een ‘winkelwagentje’. Dat kun je dan vullen met de producten en aan het einde van de rit reken je af.”

Het familiebedrijf is ervan overtuigd dat je je klanten het zo gemakkelijk mogelijk moet maken. “Een van die dingen is het afrekenen. Bij de meeste fruitautomaten moet je met contant geld betalen, bij ons kun je ook pinnen of contactloos betalen.”

Streekproducten
Om de ‘muur’ gevuld te krijgen koos Oostveen voor een intensieve samenwerking met twaalf ondernemers, die allemaal streekproducten aanleveren. De levering varieert van vruchtensappen tot appels en ander fruit. “Wij hebben het ook één naam gegeven: Puur Altena.”

Rustig slapen
De Noord-Brabantse ondernemer geeft toe dat het een fikse investering is geweest, al weigert hij een bedrag te noemen. “We hebben er in elk geval voor gezorgd dat de automaat optimaal beveiligd is met rolluiken. Want het is allemaal leuk, maar ik wil wel rustig slapen.”

Recommended Posts