Geen geheimhouding voor familiebedrijf Chipshol

Schiphol – Peter Poot, eigenaar van familiebedrijf Chipshol, heeft afgelopen maandag in de rechtbank toegegeven dat hij het strafdossier heeft gelekt naar het NRC. “Ik heb geen geheimhoudingsverklaring getekend.”

De Chipshol-zaak draait om een conflict over grondbezit bij Schiphol in de jaren 90. Het vastgoedbedrijf werd verdacht van fraude, waarna een rechtszaak volgde. Eén van de rechters, Pieter Kalbfleisch, zou echter banden hebben gehad met tegenstanders van het bedrijf en geprobeerd hebben via zijn vriend en mederechter  Hans Westenberg de zaak te beïnvloeden.

De baas van Chipshol, Peter Poot, liet aan Quote weten dat het contract dat hij ondertekende niet ging om geheimhouding, maar om een intentieverklaring. “Toen ik tekende, zei het Openbaar Ministerie dat het een soort intentieverklaring was. Bovendien heeft het OM zelf eerst gelekt, toen ze De Telegraaf lieten weten dat ze Kalbfleisch en Westenberg gingen vervolgen.”

Geen intentieverklaring
Het OM laat daarentegen weten dat de inhoud van de overeenkomst Poot volkomen duidelijk was. “Hij wist dat het de bedoeling was dat hij niet zou lekken. Hij heeft tijdens de rechtszaak ook gezegd dat hij de informatie bewust heeft doorgespeeld omdat hij boos was over wat er in het dossier stond.”

Blijf op de hoogte met onze maandelijkse nieuwsbrief