Geen rode zolen bij vanHaren

Waalwijk – Familiebedrijf vanHaren mag geen damesschoenen met rode zolen meer verkopen. Dit oordeelde de rechter gisteren in de rechtbank van Den Haag.

Een speciale collectie van schoenenketen vanHaren bestaat uit damespumps met rode zolen. Dit is echter het handelsmerk van de wereldberoemde ontwerper Christian Louboutin. Daarom spande de ontwerper een kort geding aan tegen de onderneming. De rechter stelde hem gisteren in het gelijk en oordeelde dat vanHaren de schoenen met rode zolen uit de schappen moet halen.

Boete
Als vanHaren de schoenen blijft verkopen, dan hangt het familiebedrijf een boete van 20.000 euro per dag boven het hoofd, of 500 euro per verkocht paar. Dit kan uiteindelijk oplopen tot een half miljoen euro. De schoenenketen hoeft de schoenen volgens de rechter niet te vernietigen. Het is niet bekend wat de onderneming met de 2500 paar schoenen gaat doen.

De schoenenwinkel verkoopt de damesschoenen met rode zolen in verschillende kleuren. Volgens de rechter mag de schoenenzaak de rode schoenen met rode zolen wel blijven verkopen. Dit is de enige uitzondering die de rechter wil maken.

Hoger beroep
VanHaren is van mening dat de rode schoenzolen gewoon versiering zijn en dat ze daarom verkocht mogen worden. De onderneming twijfelt nog over verdere stappen. “Advocaten bekijken momenteel of het juridisch zinvol is om in hoger beroep te gaan”, zo zegt een woordvoerster.

De woordvoerster kon niet zeggen waarom de keten voor rode zolen heeft gekozen in plaats van een andere kleur. “De keuze is gemaakt door onze afdeling inkoop.”

Blijf op de hoogte met onze maandelijkse nieuwsbrief