Gelderse Familiebedrijven Gilde vandaag gelanceerd

 In Bestuur & Personeel

Gelderse familiebedrijven bundelen hun krachten in een vandaag gelanceerd gilde. Het Gelders Familiebedrijven Gilde wil in drie jaar uitgroeien naar een platform met tweehonderd leden.

Het startsein voor het familiebedrijvengilde wordt vanmiddag gegeven door gedeputeerde Michiel Scheffer bij het familiebedrijf HSF Logistics in Nijmegen. Vanaf vandaag is het ook mogelijk voor bedrijven om zich aan te sluiten bij het Gilde.

Continuïteit middels een gilde
Het gilde heeft als uitgangspunt dat de verbonden bedrijven kennis met elkaar delen en ondernemers de kans krijgen om elkaar te ontmoeten en te helpen (‘ondernemers helpen ondernemers’). Daarbij wil het Gelders Familiebedrijven Gilde fungeren als een spreekbuis voor familiebedrijven fungeren naar de overheid, brancheverenigingen en werkgevers- en werknemersverenigingen.

“Wij dragen de familiebedrijven in Gelderland een warm hart toe en denken dat het mogelijk is om de toekomstige continuïteit van het familiebedrijf beter af te dekken. Door Gelderse familiebedrijven, kennispartners en de overheid samen te brengen binnen een platform dat we het Gelders Familiebedrijven Gilde hebben genoemd”, laat de organisatie dan ook op haar website weten.

Inschrijven is mogelijk vanaf vandaag
Het lidmaatschap van het Gilde is enkel voorbehouden aan de dga en gaat dus op persoonlijke titel. Daarbij moeten er minstens 25 werknemers in dienst zijn en dient de onderneming zich verbonden te voelen aan de provincie Gelderland. Deelnemen aan het Gelders Familiebedrijven Gilde of het opvragen van meer informatie kan via wennekes@geldersfamiliebedrijvengilde.nl.

Recommended Posts
Albertha WielsmaTom Klein Beernink