Genomineerde familiebedrijven voor NHN Business Awards bekend

NHN Business Awards

De twaalf finalisten voor de NHN Business Awards 2020, waar Fambizz mediapartner van is, zijn bekend. Verdeeld over vier categorieën maken twaalf bedrijven uit de regio Noord-Holland boven het Noordzeekanaal zich op voor de finale op 26 november. Voor de Thema Award Familiebedrijven zijn er nog drie familiebedrijven in de race.

Voor het zevende jaar op een rij gaat de jury van de NHN Business Awards op zoek naar inspirerende ondernemers in Noord-Holland, boven het Noordzeekanaal. Naast de gebruikelijke categorieën (MKB Klein, MKB Midden en Grootbedrijf) is er dit jaar een Thema Award Familiebedrijven als vierde categorie aan de verkiezingen toegevoegd.

Categorie familiebedrijven NHN Business Awards

Dit jaar voegt de organisatie van de NHN Business Awards dus de Thema Award Familiebedrijven toe aan de verkiezingen. Omdat familiebedrijven erg belangrijk zijn binnen het Nederlandse bedrijfsleven. In tijden van crisis nóg meer dan anders. Door hun focus op de lange termijn. En het feit dat ze, meer dan andere bedrijfstypen, rekening houden met minder voorspoedige tijden.

Recent werden de genomineerden bekendgemaakt. Voor de Thema Award Familiebedrijven zijn er drie familiebedrijven genomineerd. Tesselaar Freesia, Schuurman Groep en Bouwbedrijf M.J. de Nijs en Zonen B.V. We lichten de genomineerden hieronder kort uit.

Genomineerden Thema Award Familiebedrijven

Tesselaar Freesia is een familiebedrijf uit Heerhugowaard dat zich specialiseert in het kweken van fresia’s. Tesselaar Freesia kweekt deze bloemsoort in elf verschillende vormen en onderscheidt zich door middel van een zeer duurzame bedrijfsvoering. Een illustratief voorbeeld daarvan is het zonthermieveld van Tesselaar Freesia, waardoor het bedrijf geen gas meer nodig heeft.

Schuurman Groep is een elektronische dienstverlener, met onder haar vleugels Schuurman Groothandel in Elektrotechniek, Schuurman Consumentenelektronica, Schuurman Elektrokern Solutions, Indutecc Industrial Solutions en Schuurman Keukens. Het familiebedrijf zet de aankomende jaren nóg meer in op duurzaamheid en heeft de ambities om uit te bouwen binnen verschillende groeimarkten, waaronder CE, Smart en PQ.

Bouwbedrijf M.J. De Nijs en Zonen B.V. is een specialist in binnenstedelijk bouwen, ontwikkelen en renoveren. Het bouwbedrijf legt de lat hoog. Niet alleen de klant moet op excellente wijze worden bediend, ook voor de eigen werknemers wil het familiebedrijf top presteren. Bouwbedrijf M.J. De Nijs en Zonen B.V. is als enige bouwbedrijf MVO 4-gecertificeerd, wat hun maatschappelijke betrokkenheid weergeeft.

Uitreiking NHN Business Awards 2020

Vooralsnog ziet het ernaar uit dat de NHN Business Awards op 26 november óf digitaal, via NHnext, óf – indien de richtlijnen van het RIVM het toelaten – live in Theater Cool in Heerhugowaard worden uitgereikt. Mocht hier definitief uitsluitsel over komen, dan werken we bij Fambizz dit artikel weer bij en brengen we onze lezers op de hoogte.

Blijf op de hoogte met onze maandelijkse nieuwsbrief