Geplaagd familiebedrijf Struik Foods krijgt nieuwe ceo

 In Bedrijfsoverdracht

Het geplaagde familiebedrijf Struik Foods Europe krijgt een nieuwe topman. Per 1 februari 2017 treedt Eric Schut, afkomstig van zuivelconcern FrieslandCampina, aan als ceo. Hij is daarmee de opvolger van de zittende bestuurder Hans Ernest.

De nieuw benoemde topman vervulde bij FrieslandCampina de rol van managing director, verantwoordelijk voor de ‘Operating Company Retail Brands Europe’. Dit maakte Struik Foods woensdag bekend. Daarvoor was hij als managing director verantwoordelijk voor de verse zuivelactiviteiten onder het merk Campina in Nederland. Hiervoor werkte hij in verschillende commerciële functies bij Nederlandse voedingsmiddelenbedrijven.

Wat ging er mis?
De soepen- en sauzenproducent uit Voorthuizen, goed voor een omzet van ongeveer 200 miljoen euro, heeft een moeilijke tijd achter de rug. Bijna ging het mis: een hoge claim van een leverancier, een negatieve uitspraak van de rechter, forse nabetalingen eind 2015 en financieel verlies. De financiële positie is intussen weer verbeterd door een kapitaalstorting van grootaandeelhouder Hans Struik en een participatie van de familie achter de Van Drie Group, de grootste verwerker van kalfsvlees in Europa.

Recommended Posts