Goliath Games in top 3 spelleveranciers Amerika

 In Finance

Goliath Games nam afgelopen zomer het Amerikaanse Pressman Toy over. Dankzij deze overname staat het Nederlandse familiebedrijf nu in de top 3 van grootste spelleveranciers in Amerika.

De omvang van Goliath Games is verdubbeld sinds de overname. Pressman Toy verkocht eind jaren tachtig de Europese licentie van het spel Triominos aan Goliath Games. De rechten die Goliath Games daarmee verkreeg, hebben mede voor het grote succes van het bedrijf gezorgd. Productie en distributie van Triominos werden beide door het Nederlandse familiebedrijf verzorgd. Ditt succes ertoe geleidt dat Pressman Toy 25 jaar na de verkoop van de rechten is overgenomen door de toenmalige koper.

Amerika
Een aantal jaar geleden vocht Goliath Games een strijd uit met Walmart. De grootse retailer ter wereld weigerde een spel te verkopen . Target bracht het spel vervolgens wel uit. Dit bleek geen reden te zijn om ook over te gaan op de verkoop voor Walmart. Pas in november 2011 hapte Walmart toe en sloot het een deal met Goliath Games. De advertentie voor het spel verscheen vervolgens op 18 december; 21 december was het spel uitverkocht.

Eerste succes
Adi Golad richtte in 1980 Goliath Games op. Het bedrijf kocht toen de distributierechten van Rummikub. Winkeliers wilden het spel echter niet verkopen. Uiteindelijk wist Golad de consument enthousiast te maken door middel van verkoopdemonstraties. Dit heeft ertoe geleid dat ook de winkeliers toegaven en het spel zijn gaan verkopen. Vandaag de dag brengt Goliath Games ongeveer 50 nieuwe spellen uit per jaar. Deze zijn in circa 70 landen te verkrijgen.

Recommended Posts