Grootse Mini-klus voor VDL Nedcar

 In Innovatie

Born – Familiebedrijf VDL Nedcar gaat één van de oudste Mini’s ter wereld opknappen. Het is de bedoeling dat de auto in de meest originele staat wordt hersteld.

In 2014 start VDL Nedcar met de massaproductie van nieuwe Mini’s van BMW. Voorafgaand gaat het familiebedrijf één van de oudste Mini’s ter wereld opknappen. “Het idee is ontstaan in samenwerking met Mini BMW Nederland”, aldus Nadia Landerloos, woordvoerster van VDL Nedcar. “Het leek Mini BMW Nederland een leuk idee om een oude Mini in haar originele staat terug te brengen. Onze medewerkers zijn toen op zoek gegaan naar een oude Mini.”

Antiek rijtuig
Uiteindelijk heeft VDL Nedcar een witte, oude Mini gevonden in Apeldoorn. De huidige eigenaar vond deze in een oude schuur van een Groningse fietsenmaker, het antieke rijtuig stond daar sinds 1975. De auto werd in 1959 geproduceerd bij Molenaar’s Automobiel Fabrieken in Amersfoort en is daarmee één van ’s werelds oudste Mini’s.

In oude staat herstellen
Vijf medewerkers van VDL Nedcar gaan de Mini in haar oude staat herstellen. Hiervoor maken zij zoveel mogelijk gebruik van originele onderdelen. Het project is reeds gestart en wordt naar verwachting eind dit jaar afgerond. De familieonderneming heeft de Mini niet gekocht. “De Mini komt een aantal jaren in de hal van VDL Nedcar te staan. Daarna gaat hij weer terug naar de rechtmatige eigenaar”, aldus Landerloos.

Recommended Posts