Grote overname familiebedrijf Den Hartogh

 In Geen categorie

Het Nederlandse familiebedrijf Den Hartogh Logistics neemt bulkvervoerder InterBulk over. Met deze overname zorgt de familie voor een flinke versterking van haar positie in China.

Den Hartogh betaalt circa 57 miljoen euro voor InterBulk, dat een ondernemingswaarde heeft van zo’n 129 miljoen euro. Het familiebedrijf Den Hartogh is een logistiek dienstverlener in onder meer de chemische industrie. Het heeft kantoren op dertig verschillende locaties in zeventien landen, met zo’n 1.100 werknemers. InterBulk heeft wereldwijd ongeveer 470 werknemers.

China
Het gecombineerde bedrijf, dat Den Hartogh gaat heten zal een hoofdkantoor in Rotterdam hebben. Het is daarbij goed voor een jaaromzet van een half miljard euro. De overname zorgt met name in China voor flinke versterking. “Ik denk dat we daar wel vier of vijf keer zo groot worden als nu”, zei directeur Pieter den Hartogh tegen NU.nl. Dat komt doordat InterBulk daar samenwerkt met Sinotrans, ’s lands grootste logistiek dienstverlener. Ook wordt Zuid-Amerika toegevoegd als nieuwe markt.

Over eventuele gevolgen van de werkgelegenheid in Nederland valt nog weinig te zeggen. In de eerste maanden na de fusie moet blijken waar er in de organisatie sprake is van overlap. “Maar ik verwacht geen grote veranderingen. Al die containers moeten toch gewoon gerund worden”, aldus Den Hartogh. De transactie van de overname wordt waarschijnlijk in het eerste kwartaal van volgend jaar afgerond.

Recommended Posts