Had Moszkowicz wel een Franse suikertante?

 In Privé & Vermogen

Amsterdam – Advocaat Bram Moszkowicz verklaart tegenover de FIOD dat een Franse suikertante hem zo nu en dan (belastingvrij) sponsorde.  Daar zouden de enorme contante betalingen vandaan komen.

De in opspraak geraakte strafpleiter hangt mogelijk schorsing van een jaar boven het hoofd, waarvan een half jaar voorwaardelijk. Hij zou grote contante bedragen hebben aangenomen, terwijl sommen hoger dan 15.000 euro gemeld moeten worden bij de Amsterdamse Orde van Advocaten. De enorme bedragen schrijft Moszkowicz, tijdens zijn gesprekken met de Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (FIOD), toe aan een ‘Franse suikertante’, zo meldt Quote. Deze weldoener, die de advocaat tonnen zou geven, is inmiddels overleden.

Tante van collega
Opmerkelijk is dat Arnoud Comans, strafjurist bij de praktijk van Moszkowicz, in ieder geval daadwerkelijk een Franse tante had die hem maandelijks een gift stuurde. Dit gebeurde belastingvrij, wat binnen een familie is toegestaan in dit land. Nabestaanden van de vrouw stuurden de jurist de afgelopen jaren nog altijd een bedrag toe.

Naheffing belastingdienst
Nadat Moszkowicz bij de FIOD zou hebben opgeschept over zijn sponsor, de tante van zijn collega, hebben de nabestaanden een naheffing gekregen van de Franse belastingdienst. De toelage aan Comans is gelijk stopgezet. Mocht Moszkowicz inderdaad bedragen hebben gekregen uit Frankrijk, moet hij hier alsnog belasting over betalen. De vrouw was namelijk geen familie van de advocaat.

Recommended Posts