Hal18 helpt ondernemers circulaire doelen te behalen

Het Friese bedrijf Hal18 bestaat al sinds 2002 en draagt op de meest ludieke wijze bij aan circulaire kantoorinrichting. Hal18 helpt ondernemers en bedrijven om duurzamer te worden en zo ook de circulaire doelen te behalen. 

Het kabinet heeft als doel gesteld om vanaf 2050 een volledig circulaire economie te hebben. Hal18 kijkt hierbij niet alleen naar het vertrouwde kantoor, maar ook naar de omschakeling naar het nieuwe normaal: thuiswerken.

Wat is een circulaire kantoorinrichting?

Circulair wilt zeggen dat men optimaal gebruikmaakt van de al aanwezige materialen. Op deze manier gebruiken we zo weinig mogelijk nieuwe grondstoffen. Waar nodig worden materialen gerecycled. Zo worden bijvoorbeeld oude bureaustoelen refurbished, door ze opnieuw te stofferen. Eventueel worden onderdelen ook samengevoegd. Hal18 creëert op ludieke wijzen een circulaire kantoorinrichting. Zo transformeert het bedrijf oude vliegtuigstoelen tot nieuwe bureaustoelen. Hal18 blijft met een innoverende blik kijken naar productiemethodes die passen binnen een circulaire kantoorinrichting.

Refurbishing, recycling en andere toepassingen van hergebruik heten ook wel upcycling. Van oude materialen iets nieuws maken dus. Het gaat hierbij niet alleen om het hergebruik van oude materialen, maar ook over het gebruik van recyclebare of biologische materialen.

Waarom circulair?

De bevolking blijft groeien en de beschikbare grondstoffen nemen af. De Nederlandse economie is erg afhankelijk van geïmporteerde grondstoffen. Ook heeft het afval een negatieve impact op het milieu. Nederland wil niet afhankelijk zijn van andere partijen voor grondstoffen. Ook het verlagen van de negatieve effecten op het milieu is essentieel. Daarom stelt het kabinet zichzelf ten doel dat Nederland in 2050 volledig circulair is. 

De productie van restafval is daarmee verleden tijd. Door middel van upcycling moeten alle materialen dan volledig hergebruikt worden. Een groot voordeel van deze doelstelling is dat de groei van de ‘afvalberg’ vrijwel tot stilstand komt. Ook leggen we een veel minder grote claim op nieuwe grondstoffen. Hal18, specialist in tweedehands en geüpcycled kantoormeubilair, kan hierdoor inmiddels al ruim tachtig van het aangeleverde materiaal een nieuw leven geven.

Duurzame kantoorinrichtingen van Hal18

Hal18 is in Noord-Nederland een toonaangevende naam voor kantoor-, winkel-, en magazijninrichting. Ondernemers zijn de belangrijkste doelgroep, maar ook particulieren zijn van harte welkom in de showroom in het Friese Wijnjewoude. Naast de verkoop, huur en lease van meubilair biedt Hal18 ook nog volledige kantoorinrichting en advies over inrichting voor ondernemers.

Blijf op de hoogte met onze maandelijkse nieuwsbrief