Heineken-biertjes in Myanmar

 In Innovatie

Amsterdam – Heineken sluit een joint venture in Myanmar voor de productie en verkoop van zijn producten in het land. Dit maakte het familiebedrijf  vanochtend bekend.

Heineken N.V., de familieonderneming van de familie Heineken, heeft een joint venture-overeenkomst gesloten met de Alliance Brewery Company (ABC), een lokale bierbrouwer uit Myanmar, eerder bekend als Birma. Dit bedrijf gaat Heineken-bier produceren en verkopen. Dit maakte Heineken eerder vandaag bekend.

APB Alliance Brewery Company Limited
Het nieuwe samenwerkingsverband tussen Heineken en ABC krijgt de naam APB Alliance Brewery Company Limited. Vlakbij de hoofdstad Yangon wordt een nieuwe brouwerij gebouwd waar Heineken-bier geproduceerd zal worden. De brouwerij kost 60 miljoen dollar en is naar verwachting aan het einde van 2014 klaar. Heineken krijgt een meerderheidsbelang van 57 procent in de onderneming.

Einde handelssancties
Op 22 april maakte de Europese Commissie bekend dat de handelssancties, met uitzondering van wapens, tegen Myanmar werden opgeheven. Deze waren ruim twee decennia van kracht. Door de opheffing  kunnen Europese bedrijven weer zaken doen in het land.

Volgens Jean-François van Boxmeer, CEO van Heineken, is dit een hele interessante mogelijkheid voor de familieonderneming om zijn aanwezigheid in groeimarkten te vergroten. Ook kan Heineken volgens hem door middel van investeringen, het scheppen van werkgelegenheid en de uitvoering van het wereldwijde beleid bijdragen aan de vooruitgang van Myanmar op zowel politiek als sociaal gebied.

Recommended Posts