Heineken schakelt consultant in voor begeleiding kinderen

Heineken schakelt een consultant in met een specialisme in begeleiding van families met oud geld. De Britse consultant zal de kleinkinderen van Freddy Heineken begeleiden bij hun toekomstplannen. 

De familie Carvalho-Heineken schakelt de hulp in van de Britse consultant Martin Jenkins voor de begeleiding van de vijf kleinkinderen van Freddy Heineken. Jenkins, die gespecialiseerd is in het bijstaan van families met oud geld, gaat met de kleinkinderen het gesprek aan over hun ‘ambities, verlangens, vragen, misschien zelfs angsten bij het erven van een legende’. Dat meldt de familie in een interview voor het Amerikaanse zakenblad Fortune.

De Carvalho
Het interview is afgenomen bij Charlene de Carvalho-Heineken (zie foto), dochter van Freddy, en haar echtgenoot Michel de Carvalho. Het tweetal waakt over het familiebelang in het bierconcern. De vijf kinderen van het gezin De Carvalho zijn tussen de 23 en 29 jaar. De oudste van het gezin, Alexander, is anderhalf jaar geleden al toegetreden tot de raad van beheer van Heineken Holding, de houdstermaatschappij die de meerderheid van de Heineken-aandelen bezit. De maatschappij wordt gedomineerd door de familie. Consultant Jenkins voorziet de kinderen, zowel individueel als in groepsverband, van adviezen ten aanzien van hun toekomstige rol in het bedrijf. Waar de adviezen precies toe zullen leiden, is onbekend. Uit het interview blijkt dat ‘leren om de dynastie te handhaven’ de belangrijkste missie is van de De Carvalho’s.

Aandelenkoers
In het interview meldt Charlene de Carvalho dat zelfgenoegzaamheid de grootste zorg is van het bierconcern. Heineken zal dan ook hard moeten werken om de aandelenkoers hoog te houden. Zeker na de avances van SABMiller, dat twee maanden geleden een bod deed op de bierbrouwer. “Dit geeft Jean François een vrije hand om een hardere CEO te zijn”, aldus Michel de Carvalho.

Blijf op de hoogte met onze maandelijkse nieuwsbrief