Heineken slaat bod SABMiller af

Het bod van SABMiller om Heineken over te nemen, is door het familiebedrijf afgeslagen.  Heineken verklaarde dat ze onafhankelijk wil blijven en op eigen kracht kan blijven groeien.

Bierbrouwer SABMiller heeft Heineken onlangs benaderd met het aanbod de bierbrouwer over te nemen en daarmee haar concurrentiepositie te versterken. Dat meldde persbureau Bloomberg gisteren. De familie Heineken, die nog altijd een controlerend belang heeft in de Nederlandse brouwer, heeft dit bod afgeslagen.

Verklaring Heineken
Heineken heeft in een verklaring gereageerd op de beslissing om het bod van SABMiller af te slaan. “Als antwoord op recente speculatie van de pers, maakt Heineken vandaag bekend dat het is benaderd door SABMiller voor een mogelijke koop van Heineken. Heineken heeft overlegd met zijn grootaandeelhouder en geconcludeerd dat het voorstel onacceptabel is.” Verder meldde Heineken het volgende: “De familie Heineken heeft SABMiller geïnformeerd over de intentie het erfgoed en de identiteit van Heineken te behouden als onafhankelijk bedrijf. De familie en het management zijn ervan overtuigd dat het bedrijf blijft groeien en de aandeelhouderswaarde behouden blijft.”

De interesse van SABMiller
Met Heineken zou SABMiller groter zijn dan de Belgisch-Braziliaanse brouwer AB Inbev en daarmee de grootste brouwer ter wereld worden. Naar verluidt was het bod van SABMiller slechts bedoeld ter bescherming, omdat ook AB Inbev een bod op Heineken zou willen uitbrengen. De overname had voor het concern een omzetstijging van ruim 21 miljard betekend. SABMiller beraadt zich op haar volgende stap waarbij het niet zeker is of het bedrijf met een nieuw bod komt.

Blijf op de hoogte met onze maandelijkse nieuwsbrief