Heineken verkoopt Mexicaanse verpakkingsfabriek

Heineken verkoopt haar Mexicaanse verpakkingsfabriek aan Crown Holdings voor 1,23 miljard dollar (933 miljoen euro). Dat maakte de brouwer vandaag bekend. Na verwachting levert de verkoop van het onderdeel, genaamd Empaque, een boekwinst op van zo’n 300 miljoen euro.

Familiebedrijf Heineken werd in 2010 eigenaar van Empaque door de overname van Femsa Cerveza. De verpakkingsfabriek wordt echter niet meer beschouwd als kernactiviteit van het concern. Heineken verklaart dat ze zich, door de verkoop van dit bedrijfsonderdeel, volledig wil gaan richten op de productie, marketing en verkoop van bier. De opbrengsten van de verkoop van Empaque worden toegevoegd aan de financiële reserves van het familiebedrijf. Hiermee wil ze haar “financiële flexibiliteit verhogen”, aldus een woordvoerder van het concern. Empaque blijft leverancier van Cuauhtemoc Moctezuma; Heinekens Mexicaanse dochteronderneming.

Financiële gevolgen
Als gevolg van de verkoop stellen analisten van de Rabobank de nettoschuldraming van 2014 bij van 10,2 miljard euro naar 9,3 miljard euro. “De cijfers markeren een duidelijke versnelling van de organische groei in biervolumes in het tweede kwartaal”, aldus KBC-analist Wim Hoste. Maandag noteerde het Heinekenaandeel rond 09:50 uur een 0,2 procent hogere AEX-index. Heineken verwacht nog voor het einde van dit jaar de verkoop af te ronden.

Blijf op de hoogte met onze maandelijkse nieuwsbrief