Helft bedrijven vreest gevolgen crisisakkoord

 In Finance

Zoetermeer – Maatregelen in het crisisakkoord van VVD, CDA, D66, GroenLinks en ChristenUnie vallen verkeerd uit voor ondernemend Nederland en het eigen bedrijf, denkt de helft van de bedrijven.

Eerder schreven we al dat eigenaren van familiebedrijven het liefst bezuinigen op defensie, AOW-leeftijd en beperking of afschaffing van de hypotheekrenteaftrek. Bezuinigingen op btw-tarief, het niet bezuinigen op ontwikkelingssamenwerking en het afschaffen van de onbelaste reiskostenvergoeding kunnen bij ondernemers dan ook niet op enige sympathie rekenen. Dit blijkt uit een onderzoek van onderzoeksbureau Panteia.

Ruime voldoende
Ondanks de kritiek geeft 57 procent van de ondernemers het crisispakket toch een keurig rapportcijfer, gemiddeld zelfs een zeven. Versoepeling van het ontslagrecht is onder directeuren van familiebedrijven een populair item en ook uit dit onderzoek blijkt dat ondernemers positief tegenover deze plannen staan. Eerder bleek al dat 43 procent van familiebedrijven de bezuinigen te hoog vindt.

Recommended Posts