Henny Westland wil Westland Kaas Groep innovatief houden

 In Innovatie

Huizen – Sinds februari van dit jaar kent Westland Kaas Groep een nieuwe directeur. Henny Westland wil met het familiebedrijf vooral innovatief zijn.

Westland is sinds februari de nieuwe directeur van het ruim 75 jaar oude familiebedrijf Westland Kaas Groep. De eerste bestuurder van de derde generatie geeft aan vooral innovatief te willen denken en het bedrijf koste wat kost binnen de familie te houden.

Actie
Durf en innovatiekracht zijn volgens Westland sowieso waarden die de familie hoog in het vaandel heeft staan. “In de jaren zeventig bedachten onze vaders al een manier om meer marge te maken op kaas”, vertelt ze Managementscope. “En ook de vorige generatie was ondernemend en niet bang. Zo besloten ze begin jaren tachtig de gehele winst in tv-commercials te steken. Wil een bedrijf verder komen, dan moet het actie durven nemen.”

Toekomstplannen
In de toekomst wil Westland nog meer innoveren. “Ik wil het ondernemerschap binnen deze onderneming stimuleren. We moeten net als onze grootouders pionieren en buiten de gebaande paden gaan. Het is mijn doel dat we over 25 jaar nog steeds een gezonde, innovatieve onderneming zijn en voor 100 procent in handen van de familie.”

Recommended Posts