Het familiebedrijf centraal bij EenVandaag

 In Bedrijfsoverdracht, Bestuur & Personeel, Homepage

De Nederlandse publieke omroep besteedt eind juli en begin augustus 2019 ruimschoots aandacht aan het fenomeen familiebedrijven. Uiteenlopende onderwerpen komen voorbij: van bedrijfsopvolging tot vrouwen binnen het familiebedrijf. De bijbehorende interessante – en vermakelijke – reportages bieden daarnaast een inkijkje bij verschillende Nederlandse bedrijven waar families aan het roer staan.

Binnen familiebedrijven spelen heel specifieke vraagstukken, die binnen niet-familiebedrijven amper ter sprake zullen komen. Neem bijvoorbeeld het extreem gevoelige thema dividendbeleid, waar Maarten Vijverberg van Clifton Finance eerder over sprak op Fambizz.nl en in de Fambizz Post van juni 2019. EenVandaag, de actualiteitenrubriek van AVROTROS, dook de laatste dagen in enkele familiebedrijfsthema’s en maakten er inhoudelijk zeer interessante reportages over. We nemen de laatste vier uitzendingen onder de loep.

Innovatiekracht

Familiebedrijven zijn meer met de lange termijn bezig dan niet-familiebedrijven. Hierdoor investeren zij het innovatiebeleid ook meer, zo blijkt ook uit onderzoek van Roberto Floren (Nyenrode Business University). We kijken mee bij Lely – automatiseerder in de veehouderij en winnaar van de laatste Familiebedrijven Award – en Holthausen, een Gronings familiebedrijf dat zich richt op veiligheid, energie en duurzaamheid.

Stopzetten familiebedrijf

Het stopzetten van je familiebedrijf of er, als enige actieve familielid, uitstappen: het zijn pittige beslissingen die de ondernemers in kwestie niet in de koude kleren gaan zitten. Bijvoorbeeld omdat je niet meer de energie hebt om het bedrijf te leiden, of omdat de volgende generatie aangeeft niet van zins te zijn het familiebedrijf voort te zetten. Jan Tichelaar stopte als twaalfde generaties (!) na 25 jaar met leidinggeven aan het keramiekbedrijf. Hij was compleet op. Piet en Gerrie van Dam uit Boskoop moeten noodgedwongen hun speelgoedwinkel sluiten, omdat de kinderen de zaak niet over willen nemen.

Vrouwen in het familiebedrijf

Vrouwen aan de top binnen het familiebedrijfsleven zijn (nog) een zeldzaamheid. We spraken vanuit Fambizz bijvoorbeeld al eens met Elske Doets van reisbureau Jan Doets Reizen, zakenvrouw van het jaar 2017. In de reportage van EenVandaag komen de vrouwelijke leiders van technisch dienstverlener Kuijpers (tevens Zakenvrouw van het Jaar 2018) en containerbedrijf Groeneboom aan het woord.

De volgende generatie

De opvolgende generatie heeft vaak nog ‘last’ van de generatie die hen voorging. Loslaten van datgene waar je je hele leven aan hebt gewerkt is natuurlijk ook lastig, maar ontneemt de nieuwe leiding ook de kans om het zelf te proberen, zoals Rahma el Mouden ervaarde toen ze schoonmaakbedrijf MAS van haar moeder overnam. In het geval van de gebroeders Rijnbeek hadden ze graag nog eens op hun vader terug willen vallen, bij vragen of gewoon om te laten zien hoe het hun boomkwekerij Robert Rijnbeek vergaat. Hij overleed echter in 2013 en liet de tweeling zijn bedrijf na.

Recommended Posts