Historie Zwolse familiebedrijven vastgelegd

 In Innovatie

Zwolle – De burgemeester van Zwolle, Henk Jan Meijer, heeft het eerste exemplaar van het boek ‘Zwolse Zaken, familiebedrijven de stille kracht van stad en regio’ in ontvangst genomen. Een boek met veertien portretten van Zwolse familiebedrijven.

Oud-journalist Adri van Drielen stelde zonder al te veel moeite een lijst samen met wel vijftig familiebedrijven uit de Overijsselse hoofdstad. Omdat de meeste bedrijven er niet aan toekomen zelf hun historie in boekvorm vast te leggen, besloot Van Drielen dat te doen. En zo ontstond een bundeling van veertien portretten van Zwolse familiebedrijven in het boek ‘Zwolse Zaken, familiebedrijven de stille kracht van stad en regio’. De auteur overhandigde het eerste exemplaar van het boek afgelopen week, tijdens de haringparty van De Ondernemer – onderdeel van het regionale dagblad De Stentor – aan de Zwolse burgemeester Henk Jan Meijer.

Vijf generaties Schuttelaar
Van Drielen ging vorig jaar met de vut en begon toen met het schrijven van boeken. En daarbij heeft hij iets met familiebedrijven. Want behalve het nieuw verschenen boek schreef hij eerder al ‘Vijf generaties Schuttelaar – van kruidenier naar speciaalzaak’, een boek over het verleden en de ontwikkelingen in het heden van het succesvolle Zwolse familiebedrijf Schuttelaar.

Zwolse Zaken
Het boek is een uitgave van De Ondernemer. Met ‘Zwolse Zaken’, waar het boek deel van uitmaakt, introduceert De Ondernemer samen met enkele partners een concept dat gericht is op het onderkennen van de identiteit en sociaaleconomische kracht van familiebedrijven in de regio Zwolle.

 

Recommended Posts