Hoe verkoop ik mijn familiebedrijf?

Het is allang geen vanzelfsprekendheid meer dat uw kind de automatische opvolger is binnen het familiebedrijf. Dit is het uitgangspunt van het boek ‘Hoe verkoop ik mijn bedrijf?’.

De afgelopen jaren hebben veel ondernemers het voornemen om hun bedrijf te verkopen even in de ijskast gezet. Inmiddels is er een nieuw evenwicht ontstaan in de MKB-overnamemarkt en spreken we ook niet meer van een tijdelijke crisis, maar van een nieuwe realiteit. Het handboek ‘Hoe verkoop ik mijn bedrijf?’ is geschreven voor alle ondernemers die de komende jaren van plan zijn hun (familie)bedrijf te verkopen. Behalve de oudere babyboomgeneratie zijn dat steeds vaker succesvolle dertigers en veertigers die niet wachten tot hun pensioen, maar heel bewust naar een exit toewerken.

De juiste koper
Het verkopen van een bedrijf is een complex en tijdrovend proces. In het boek ‘Hoe verkoop ik mijn bedrijf?’ gaan de auteurs Koen van Santvoord en Wietze Willem Mulder uitgebreid in op de manier waarop u planmatig naar een succesvolle exit toewerkt: van het verkoopklaar maken tot het bepalen van een slimme prijsstrategie en het vinden van de juiste koper. Uiteraard wordt er uitgebreid aandacht besteed aan de do’s en dont’s in het onderhandelingsspel en de grootste valkuilen bij het opstellen van de contracten. Deze onderdelen worden aangevuld met tal van praktijkcases en nuttige tips van ervaren adviseurs en ondernemers die hun bedrijf reeds verkocht hebben.

‘Hoe verkoop ik mijn bedrijf?’ is te bestellen via Brookz.nl.

Blijf op de hoogte met onze maandelijkse nieuwsbrief