HoutBrox neemt kleine zusje Duthler over

 In Bestuur & Personeel

Schijndel – Een tiental Duthler-winkels wordt dit jaar omgebouwd tot winkels volgens de HoutBrox-formule. Dat heeft familiebedrijf Brova Group vandaag laten weten.

In 2010, 2011 en 2012 mocht Duthler de publieksprijs voor beste herenmodewinkel van Nederland in ontvangst nemen. Dit succes bleek echter geen garantie voor de toekomst. Uit eerdere testen van moederbedrijf Brova Group is gebleken dat de HoutBrox-filialen 30 procent meer omzet genereren dan de vestigingen van Duthler. Dat heeft Brova Group doen besluiten om afscheid te nemen van tien Duthler-winkels.

Reorganisatie
Eind vorig jaar heeft Brova Group 70 personen moeten ontslaan. Deze medewerkers waren voornamelijk werkzaam op het hoofdkantoor in Schijndel. Door de ombouw van de Duthler-winkels is het niet uit te sluiten dat er een tweede reorganisatieronde komt. Een gedeelte van het logistieke personeel is namelijk overbodig wanneer er wordt besloten dat één van de winkelformules wordt afgestoten.

Brova Group
Brova Group, een familiebedrijf met een geschiedenis van zo’n 107 jaar, vertegenwoordigt een drietal winkelformules: HoutBrox, Duthler en PurdeyHet bedrijf probeert zich te profileren als een bedrijf dat dienstverlening en service hoog in het vaandel heeft staan. De vierde generatie heeft 62,5 procent van de aandelen overgenomen en heeft hiermee sinds 2012 een meerderheidsbelang van het bedrijf in handen.

Recommended Posts