Huisman Equipment is de beste

 In Innovatie

Schiedam – Uit onderzoek blijkt dat Huisman Equipment het belangrijkste bedrijf is in de Nederlandse maakindustrie. Het familiebedrijf scoort het hoogst als het gaat om omzet, groei, marge en rendement op geïnvesteerd vermogen.

Van alle bedrijven in de Nederlandse maakindustrie presteert Huisman Equipment het beste. Dit blijkt uit onderzoek van Mazars Berenschot Corporate Finance (MBCF). Voor dit onderzoek is gekeken naar bedrijven met een maximale omzet van een miljard euro. Uiteindelijk is er een top 100 van de succesvolste maakindustriebedrijven van ons land naar voren gekomen.

Groei is succesformule
Annelieke Hovinga, communication officer van Huisman Equipment, is blij dat het bedrijf als beste uit de bus komt. Ze denkt dat het bedrijf de eer vooral te danken heeft aan de sterke de groei van de afgelopen tijd. “De afgelopen jaren is het bedrijf flink gegroeid, ondanks de economische situatie in ons land. We krijgen juist steeds meer orders binnen en om deze orders te verwerken nemen we ook meer mensen aan.”

Uit het onderzoek blijkt tevens dat de Nederlandse maakindustrie met haar sterke exportpositie en innovatiedrift  veel belangrijker is dan tot nu toe werd gedacht. De sector is goed voor maar liefst 54 procent van de export. Met deze sterke marktpositie voorkomt de sector dat de huidige economische recessie momenteel niet erger is.

Wereldwijd actief
In 1929 werd familiebedrijf Huisman Equipment opgericht als staalconstructiefbedrijf. Inmiddels opereert het bedrijf wereldwijd. Recent hielp het nog bij het opruimen van de olieramp in de Golf van Mexico. Ook speelde de onderneming een rol bij het bergen van een onderzeeër. Huisman Equipments produceerde grijpers waarmee de Russische onderzeeboot Koersk, die in 2000 verging, naar boven kon worden getakeld.

Recommended Posts