Hutten Metaal volgt andere familiebedrijven op

 In Finance

Hardenberg – Bouwbedrijf Hutten Metaal is failliet. Het familiebedrijf volgt hiermee vele andere familiebedrijven die ook vanwege de economische crisis ten onder zijn gegaan.

De economische crisis nekt steeds meer kleine en middelgrote familiebedrijven. Na onder meer kussenfabrikant Jade, schoenenwinkel Blenzo Shoes, drukkerij Kaper en vier kledingwinkels van Qinn, moet nu ook Hutten Metaal de deuren sluiten. Het gaat echter wellicht om een tijdelijke sluiting, want een curator geeft aan dat er een partij is die het familiebedrijf wil overnemen.

Failliet door crisis
Het faillissement van Hutten Metaal heeft volgens Wim Hutten, directeur van het familiebedrijf, vooral te maken met de economische crisis. Fambizz schreef eerder al over de invloed van de crisis op familiebedrijven in de bouwsector. Hutten had onder andere een schuld bij Rabobank, die ongeveer drie miljoen euro bedroeg. Daarnaast heeft het bouwconcern in de strenge winter nauwelijks opdrachten gehad. Door het faillissement komen ongeveer zestig werknemers op straat te staan.

Gegadigde
Voor enkele werknemers bij het familiebedrijf is er misschien nog hoop. Volgens curator Wim van der Kolk is er namelijk een gegadigde die alle zes binnenlandse en buitenlandse vestigingen van Hutten Metaal wil overnemen, mits in afgeslankte vorm. Niet alle werknemers zouden in dat geval dus kunnen terugkeren naar de bouwzaak.

Familiebedrijf Hutten
Hutten Metaal werd circa veertig jaar geleden opgericht door Herman Hutten. Zijn zoon Wim Hutten gaf na hem leiding aan het bedrijf en haalde enkele grote opdrachten binnen. Hutten Metaal was onder andere betrokken bij de bouwprojecten van de Grolsch Brouwerij, de voetbalstadions van PEC Zwolle en Heracles, de TU Eindhoven en Schiphol.

Recommended Posts