ICT-managers hebben groot vertrouwen back-ups

Zoetermeer – Uit de Global Disaster Recovery Index 2012 van Acronis blijkt dat Nederlandse mkb-bedrijven veel vertrouwen hebben in hun back-ups, terwijl ze vaak last blijven houden van downtime.

Het wereldwijde onderzoek is gehouden over het turbulente jaar 2011. Bedrijven over de hele wereld hebben meer vertrouwen gekregen in hun vermogen back-ups te maken van hun ICT-systemen. Mocht er een ongeval of ramp gebeuren, dan kunnen ze deze gemakkelijk herstellen.

Vertrouwen
Het vertrouwen in back-ups en disaster recovery is gemiddeld met 14 procent toegenomen ten opzichte van 2010, meldt Automatiseringsgids op haar website. De verbeterde tools en technologieën verklaren deze toename. Nederlandse bedrijven staan wereldwijd op de tweede plaats als het gaat om controlemechanismen, beleidsregels en procedures.

Overtuigd
De ongewilde downtime waar een groot deel van de bedrijven last van heeft, kost een bedrijf gemiddeld meer dan 285 duizend euro per jaar. Desondanks gelooft 60 procent van de ondervraagde ICT-managers dat ze geen noemenswaardige downtime zullen ervaren bij een calamiteit.

Bekijk hier de belangrijkste resultaten van het onderzoek.

Blijf op de hoogte met onze maandelijkse nieuwsbrief