Inter Ikea investeert in budgethotels

 In Innovatie

Delft – Inter Ikea, het moederbedrijf van Ikea, gaat de komende tien jaar 150 budgethotels opzetten in Europa. Om dit te realiseren gaat ’s werelds bekendste meubelgigant samenwerken met de Amerikaanse hotelketen Marriott.

Vandaag maakte hotelketen Marriott een samenwerking met familiebedrijf Ikea bekend tegenover zakenkrant Wall Street Journal. De partijen gaan samen budgethotels opzetten in Europa, ze willen stijl en comfort aanbieden voor een laag budget en denken hiermee een gat in de markt gevonden te hebben.

Moxy-hotels
De nieuwe budgethotels krijgen de naam Moxy Hotels. In de hotelkamers komen geen meubels van Ikea, maar Inter Ikea bedenkt wel de  constructietechnieken om de kosten zo laag mogelijk te houden. Het is de bedoeling dat de hotels 150 tot 300 kamers krijgen. Een kamer zal per nacht rond de zestig euro gaan kosten.  Een Amsterdams bedrijf is verantwoordelijk voor het ontwerp van de kamers. Marriott en Ikea willen begin volgend jaar het eerste Moxy-hotel openen in Milaan.

Budgethotels voor jonge reizigers
Binnen vijf jaar willen Ikea en Mattriott vijftig hotels openen. Er zijn plannen voor Hotels in België, Italië, Duitsland, Oostenrijk, Nederland, Finland, Noorwegen, Zweden, Denemarken en het Verenigd Koninkrijk. Met de Moxy Hotels richten Inter Ikea en Mattriott zich vooral op jonge reizigers. Inter Ikea investeert 500 miljoen dollar in het project. Het is de bedoeling dat de hotels worden gebouwd in de nabijheid van grote kantoorpanden, vliegvelden en metro- en treinstations. Marriott richt zich met dit project voor het eerst op het budgetsegment.

Grootste Ikea van Nederland
Ikea houdt zich momenteel niet alleen bezig met het opzetten van de Moxy Hotels, er komen natuurlijk ook nog gewoon filialen bij. Zo heeft het familiebedrijf onlangs een groot stuk bouwgrond gekocht op een bedrijventerrein in Zaanstad. Hier komt één van de grootste Ikea-filialen van Nederland. Nederlanders kunnen hier straks naar hartenlust shoppen en inspiratie opdoen, want de winkel wordt maar liefst 35.000 vierkante meter groot. De bouw start naar alle waarschijnlijkheid begin volgend jaar. Het filiaal levert naar verwachting 400 banen op.

Recommended Posts