Ikea opent Nederlandse webshop

 In Innovatie

Delft – Ikea start met een Nederlandse webshop. Deze aankondiging staat op de website van het familiebedrijf.

Ikea opent in de tweede helft van dit jaar een webshop in Nederland, dit kondigt de Zweedse meubelgigant aan op haar corporate website. Mark Ogertschnig, manager corporate communicatie van Ikea Nederland, heeft de komst van de webshop inmiddels bevestigd.

Consument bedienen
Nederlandse klanten van Ikea moesten lang wachten op de webshop. De reden hiervan is dat Ikea liever heeft dat klanten in de winkel komen, omdat ze dan eerder geneigd zijn op aanbiedingen in te gaan. Toch wil het bedrijf ieder moment van de dag beschikbaar zijn voor haar Nederlandse klanten, daarom is besloten  een webshop te openen. In andere landen, waaronder de Verenigde Staten en Duitsland, kunnen klanten al langer online bestellingen plaatsen bij het bedrijf. Ikea is hierin vooruitstrevend als familiebedrijf. Het overgrote deel van de familiebedrijven beschikt namelijk niet over een online shop.

In eerste instantie zullen er 5900 producten te koop zijn in de Ikea-webwinkel, dit is ongeveer de helft van het assortiment dat in de fysieke winkels te koop is. Ogertschnig verwacht niet dat klanten door de webshop wegblijven uit de winkels. Volgens hem zijn er veel redenen waarom klanten de weg naar de winkel alsnog weten te vinden. Met name de inspiratie, het ontbijt en de Zweedse gehakballetjes noemt hij klantentrekkers.

 

Recommended Posts