Innovatie bij ventilatorbedrijf door topsectorenaanpak

Venlo – Vostermans Ventilation, een familiebedrijf dat de vruchten plukt van de topsectorenaanpak van het kabinet, krijgt maandag bezoek van Minister Verhagen. Hij opent dan een nieuw onderzoekslaboratorium in het bedrijf.

Vostermans Ventilation exporteert naar meer dan zeventig landen en haalt een omzet van 50 miljoen euro. Minister Verhagen van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie (EL&I) komt naar vestigingsplaats Venlo voor de opening van een bedrijfsonderdeel dat in de toekomst nieuwe innovaties moet opleveren. In de R&D Factory, zoals het laboratorium is gedoopt, gaat Vostermans energiebesparende high tech ventilatoren ontwikkelen voor stallen, kassen en de industrie. Juist in deze tijden is innovatie essentieel. Recente cijfers wijzen uit dat de technologische sector, die in de tweede helft van 2011 nog groeide met 0,5 procent,  niet meer groeit.

Windtunnel
Het nieuwe lab biedt plaats aan een windtunnel met moderne meet- en regelsystemen. Vorstermans gebruikt het laboratorium in nauwe samenwerking met onderzoekers van de technische universiteiten, de Wageningen Universiteit en andere kennisinstellingen. De gehoopte voordelen van de R&D factory komen voort uit de topsectorenaanpak van het kabinet. Dat geeft de mogelijkheid investeringen in onderzoek en ontwikkeling grotendeels af te trekken van de belastingen. Onlangs bleek al uit onderzoek dat Nederland het op één na beste klimaat ter wereld voor bedrijven heeft.

Blijf op de hoogte met onze maandelijkse nieuwsbrief