Inschrijvingen MKB innovatie top 100 gestart

 In Innovatie

Dit jaar presenteert de kamer van koophandel de tiende editie van de MKB Innovatie Top-100. Door de jaren heen groeide de ranglijst uit tot de grootste en belangrijkste innovatieprijs voor het mkb.

Vorig jaar voerde Micanti de lijst nog aan, dat met een gifvrije coating voor boten aangroei van organismen en vervuiling tegengaat. Ook voor familiebedrijven is deze selectie een belangrijke graadmeter voor innovatie; ze scoren vaak ook hoog op de lijst.

Originaliteit, omzet en groei
Bij de selectie wordt er rekening gehouden met verschillende parameters. Zowel de impact op de branche en samenleving als originaliteit, omzet en groeipotentie spelen een grote rol bij de beoordeling van de bedrijven. Aan de MKB Innovatie Top 100 is bewust geen prijs verbonden. De kracht van het initiatief is te laten zien waartoe het midden- en kleinbedrijf in staat is.

Familiebedrijf op tweede plaats
Vorig jaar veroverde GPC Kant nog de tweede plaats op deze prestigieuze ranglijst. Dit familiebedrijf pelt in eigen beheer Hollandse garnalen en ontwikkelde zelf een pelmachine die elke dag meer dan een ton garnalen weet te verwerken. Met deze innovatie weet het de concurrentie aan te gaan met Marokko, waar nog steeds meer 90% van de Hollandse garnalen wordt gepeld.

Inschrijven
Als je een gooi wil doen naar een plaatsje op de nieuwe lijst kunnen innovatieve ondernemers uit het midden- en kleinbedrijf zich voor deze tiende editie inschrijven tot 30 april. De 100 bedrijven en hun innovaties worden in september 2015 bekendgemaakt.

Recommended Posts