Insectenkookboek met bijdrage van Familiebedrijf Kreca

Ermelo – Vanaf vandaag ligt een nieuw Insectenkookboek in de winkels. Familiebedrijf Kreca Voedseldieren leverde een bijdrage aan de totstandkoming van het boek.

Een kookboek vol smakelijke insectenhapjes. Het zal een hoop Nederlanders kippenvel bezorgen, maar voor 80 procent van de wereldbevolking is een portie ambachelijk bereide libellenlarven of een smakelijke sprinkhanensalade dagelijkse kost. Door de groei van de wereldbevolking zal er over niet al te lange tijd een tekort zijn aan dierlijke eiwitten. Het alternatief is een insectenrecept. Marieke Calis werd benaderd voor een bijdrage. In Kreca, het bedrijf van haar ouders, kweekt zij dagelijks insecten voor consumptie.

Voor mens en dier
“Ons familiebedrijf bestaat al 35 jaar”, vertelt Calis. “Wij kweken al lange tijd insecten als diervoeding en zijn sinds 2007 ook bezig met het kweken voor humaan gebruik.” Calis vertelt dat de dieren in een loods worden ‘grootgebracht’. Daarna verkoopt Kreca ze door via een webpoelier. “Het hele gezin is betrokken bij het bedrijf. Op termijn willen mijn zus Margje en ik het bedrijf van onze ouders overnemen. Op dit moment hebben we de dagelijkse leiding al over de onderneming.”

Blijf op de hoogte met onze maandelijkse nieuwsbrief