Investeren in personeel essentieel tijdens recessie

Familiebedrijven die in deze tijden van economische malaise bedrijfsgroei willen realiseren, moeten juist nu investeren in goed personeel.

De recessie is volgens CFO’s een uitgelezen kans voor bedrijven om hervormingen door te voeren en bedrijfsgroei te realiseren. Dat blijkt uit het verslag van de CFO Breakfast Meeting ‘Going for Growth’ – georganiseerd door Michael Page International, Coleridge & Valmore en Deloitte – dat te lezen is op de website van HR Praktijk. De discussie werd gevoerd onder vijftig CFO’s.

Hervormingen
Veel succesvolle bedrijven gebruiken de recessie niet om hervormingen door te voeren. Bedrijven kiezen eerder voor focus op de kernactiviteiten. Dit is volgens de aanwezige CFO’s niet logisch. Het valt Frank Geelen, partner CFO Services van Deloitte, op dat bedrijven het beste presteren wanneer zij hun langetermijnkoers blijven varen en anti-cyclisch blijven denken. Lars Kamphuis, CFO van Berendsen Nederland is het daar mee eens. Volgens hem moeten de projecten die bedrijven nu willen uitvoeren aansluiten op de langetermijndoelstellingen. “Als CFO heb je de langste horizon, maar uiteindelijk is het doorvoeren van hervormingen alleen mogelijk met de juiste mensen om je heen. De uitvoering van hervormingen is tenslotte essentieel.”

Strak aan de wind
Goed personeel aantrekken en erin investeren is daarom een van de belangrijkste succesfactoren voor bedrijfsgroei tijdens de recessie. Michel Verduin, director bij Coleridge & Valmore benadrukt dat. “Om strak aan de wind te varen is het van belang dat de juiste koers wordt bepaald en helder intern en extern wordt gecommuniceerd. We zien dat binnen de recessie zichtbaar wordt welke mensen goed en minder goed functioneren. Feit is dat een organisaties met de juiste mensen op de juiste plek, beter in staat is om te komen tot slagvaardige besluitvorming en het realiseren van de benodigde veranderingen.”

Blijf op de hoogte met onze maandelijkse nieuwsbrief