Jacob de Jonge nieuwe CEO V&D

Amsterdam – Familiebedrijf V&D heeft Jacob de Jonge benoemd als nieuwe CEO. Zijn aanstelling levert geen grote koerswijzigingen op voor de warenhuisketen.

Jacob de Jonge is de nieuwe CEO van V&D. De benoeming van de voormalige topman van Bijenkorf gaat per januari 2013 in. Mark McKeon, de huidige CEO van V&D, geeft zijn functie bij het familiebedrijf op wegens persoonlijke redenen en gezondheidsproblemen.

Voormalige CEO-functie
De Jonge was eerder al CEO bij Bijenkorf. Met deze functie stopte hij eind maart 2012, omdat hij zich niet kon vinden in het beleid van de eigenaren van het warenhuis. Bijenkorf is eigendom van het Canadese familiebedrijf Selfridges Group. Dit familiebedrijf, geleid door de familie Weston, besloot onder andere om de kleinere vestigingen van de keten te gaan sluiten. Hier was De Jonge het niet mee eens.

Ongewijzigde koers
Volgens Inge van Langelaar, woordvoerder van V&D, zal De Jonge in zijn nieuwe functie niet veel wijzigen aan de huidige koers van V&D. “Het is de bedoeling dat we dezelfde koers blijven varen”, aldus Van Langelaar. “We kunnen er nu natuurlijk nog niet veel over zeggen, omdat De Jonge nog niet officieel in zijn functie van CEO is getreden, maar in principe blijft de strategie van V&D ongewijzigd. De huidige strategie werkt goed en daar willen we op voortborduren.”

Blijf op de hoogte met onze maandelijkse nieuwsbrief