Jan Zeeman weg bij Zeeman

 In Bestuur & Personeel

Jan Zeeman is weg bij de gelijknamige textielgigant. Hij heeft zijn functie als commissaris neergelegd, een functie die hij sinds 2007 bekleedde. In 1999 had Zeeman al afstand gedaan als directeur van het door hem zelf opgerichte bedrijf.

Zeeman opende in 1967 zijn eerste textielwinkel in Alphen aan den Rijn. Inmiddels is Zeeman textielSupers een winkelketen met ruim 1.200 vestigingen in Nederland, Duitsland, België, Frankrijk en Luxemburg. Met het vertrek van de oprichter werkt er geen Zeeman meer in het familiebedrijf. De aandelen zijn wel nog altijd voor de een groot deel in handen van de familie.

Bijdehante zoon
Zeeman komt uit een textielfamilie. Toch nam hij niet het bedrijf van zijn ouders over, maar begon er zelf een. In een van de weinige interviews die Jan Zeeman gedurende zijn carrière heeft gegeven, vertelt hij dat dit tot de nodige spanningen in de familie leidde. “Ik had immers niet alleen het ouderlijk huis verlaten, maar besloot ook nog eens als een bijdehante zoon om mijn eigen weg te gaan onder de naam Zeeman textielSupers. De formule die u tegenwoordig ziet heb ik in die dagen geïntroduceerd. Ik had inmiddels het gevoel dat het bedrijf van mij was, omdat ik er ook veel goede gedachten in had gestopt. Mijn vader dacht daar anders over, wilde al die veranderingen niet en had daarom veel moeite met mij. Maar ook mijn moeder beschouwde mij als een deserteur. Dat is later gelukkig allemaal weer goed gekomen.”

Overdracht
Door zijn vertrek als commissaris heeft Zeeman nu tijd genoeg om zijn drie zoons, die niet werkzaam zijn in het familiebedrijf, voor te bereiden op de overdracht van zijn ondernemingsvermogen. Op de vraag of hij het niet erg vond dat zijn zoons niet in het bedrijf zaten, zei hij in hetzelfde interview: “Het is zoals het is. Mijn middelste zoon heeft nog wel enkele jaren in het concern gewerkt, maar geen van drieën heeft voldoende aanleg en motivatie om dit bedrijf te leiden. Als naamdrager van een familiebedrijf met zo’n zesduizend medewerkers is dat ook geen eenvoudige opgave. Kinderen van de eigenaar van een familiebedrijf krijgen nooit écht een eerlijke kans in de onderneming. Ofwel proberen mensen bij je in een goed boekje te komen, ofwel zagen ze de poten onder je stoel vandaan. Ze hebben er dan ook alle drie voor gekozen om elders aan de slag te gaan. En dat is misschien maar beter ook. Diverse familieleden in de leiding kan ook gesteggel geven in het privéleven van de familie. Daar hebben we nu geen last van.’”

 

 

Recommended Posts
Sacco vd Velde, partner bij Ebbinge