Japans familiebedrijf neemt United Coffee over

 In Finance

Den Bosch – Het Japanse familiebedrijf UCC Holdings neemt het Nederlandse Coffee United over. Het samenvoegen moet leiden tot één van de vijf grootste onafhankelijke koffieproducenten.

Met een jaaromzet van ongeveer 2,5 miljard euro, 3700 medewerkers, plantages in Jamaica en Hawaï en zeven fabrieken in Japan is het Japanse UCC Holding een toonaangevend koffiebedrijf. Het familiebedrijf, dat dateert uit 1933, levert aan retail, out-of-home en industriële markten. Het van oorsprong Nederlandse United Coffee, in 1818 ook opgericht als familiebedrijf, verwacht dat de overname voor meer wereldwijde groei zorgt. De overname moet in het tweede kwartaal van 2012 afgerond zijn.

Vergelijkbare waarden
CEO van United Coffee Perk Harkjaer laat in een persbericht weten dat hij trots en vereerd is ‘lid te worden van de UCC-familie’. “We delen vergelijkbare waarden. Ik weet zeker dat onze nieuwe eigenaar ons helpt bij de ontwikkeling van nieuwe producten. Het verbetert onze positie van ‘prefered partner’ voor een groot aantal Europese klanten.”

Recommended Posts