“Je krijgt in een familiebedrijf niet meteen carte blanche” (deel 2)

 In Finance

Enza Zaden, wereldmarktleider in groenteveredeling, groeide de afgelopen jaren als kool in een high-tech sector waarin veel afhankelijk is van complexe en kostbare onderzoekstrajecten. Aan CFO Luuk van der Pal de taak om de derde generatie van het familiebedrijf bij te staan en de ondernemersdrift te onderbouwen met data.

Luuk van der Pal (55) registeraccountant van beroep, is CFO van Enza Zaden. Na een jarenlange carrière bij Deloitte maakte hij in 2010 de overstap naar het familiebedrijf in Enkhuizen. Enza Zaden zocht iemand die de enorme ondernemerszin in het bedrijf kon ondersteunen met financiële analyses en acties. De familie Mazereeuw, dat het bedrijf al drie generaties leidt, is een ondernemersfamilie pur sang, vindt van der Pal. “Wat zij bereikt hebben op doorzettingsvermogen en fingerspitzengefühl, is fabelachtig. Zij hebben echt een zesde zintuig als het gaat om zaken. Mijn taak is om dat gevoel te onderbouwen met data, zodat dit bedrijf de juiste beslissingen neemt.”

Invechten
Voordat hij toetrad tot het bedrijf, werd de nieuwe financiële man uitvoerig bevraagd door de aandeelhouders in de familie, de commissarissen en de directie. “Piet Mazereeuw, de vader van Jaap, vertelde me dat het enige dat hij niet wilde, de invoering van KPI’s was. ‘Dat maakt alles dood’, vond hij. Maar inmiddels hebben we toch de nodige KPI’s. Deze organisatie schreeuwt om guidance en benchmarks. Ik heb me daarvoor moeten invechten, op een natuurlijke manier. Want je krijgt bij een familiebedrijf niet meteen carte blanche. Je moet alles met gevoel voor het bedrijf doen.”

Binnen de vijfhoofdige directie, waar de CFO deel van uitmaakt, is sprake van een gezamenlijke verantwoordelijkheid. De structuur is duidelijk, daar is nooit onenigheid over. Daardoor gaan discussies altijd over inhoud. “Dit familiebedrijf heeft een goede corporate governance-structuur. Jaap is behalve CEO ook aandeelhouder, zijn zus is Corporate Affairs Advisor en zijn vader is lid van de raad van commissarissen. De rest van de familie is op afstand, al is dat wel in nauwe betrokkenheid. Gisteren hebben we nog een business update gehad voor aandeelhouders. Er is dan ook gelegenheid voor het stellen van vragen en een rondleiding door het bedrijf.”

Niet gedesinteresseerd in korte termijn
De innige band met de aandeelhouders is een goede zaak, want er in deze bedrijfstak veelal sprake van langdurige terugverdienperiodes. “De familie is niet geïnteresseerd in de korte termijn, maar in de visie en het verhaal. In die zin is dit een conservatief bedrijf.” Met verhalen over valutakoersen, derivaten en afdekconstructies moet je als financiële man niet aankomen, weet Van der Pal. En de bank hoeft al helemaal dat soort producten niet te verkopen. “Anderen moeten niet bepalen wat we hier doen. Wij hebben zelfs geen enkele banklijn anders dan creditgelden en betalingsverkeer. Dit bedrijf heeft genoeg cash, maar we stallen dat op een spaarrekening. Heel saai eigenlijk, maar als je kijkt hoe ver deze houding het bedrijf gebracht heeft, dan ben ik daar heel trots op.”

Recommended Posts