Jorritsma Bouw laat zich niet de kaas van het brood eten

 In Finance

Bolsward – Familiebedrijf Jorritsma Bouw gaat twee grote fabrieken bouwen in Heerenveen. Het gaat om een weipoeder- en een kaasfabriek.

Vanaf volgend jaar is Heerenveen twee grote zuivelfabrieken rijker. Jorritsma Bouw gaat hier namelijk een weipoeder- en een kaasfabriek realiseren. De weipoederfabriek is bestemd voor Fonterra, een zuivelproducent uit Nieuw-Zeeland; familiebedrijf A-ware Food Group neemt de kaasfabriek in gebruik.

Grote opdracht
Het is een grote opdracht voor familiebedrijf Jorritsma Bouw. De oppervlakte van de kaasfabriek bedraagt 20.000 vierkante meter en de ingrediëntenfabriek wordt 10.000 vierkante meter groot. Medio volgende week gaat de bouw al van start. “Sinds gisteren zijn we op de hoogte van deze opdracht, eind 2014 moeten beide fabrieken klaar zijn. Het is dus enigszins een haastklus”, zegt Diederik Damkat, projectleider bij Jorritsma Bouw. De kans dat de werknemers tijdens de bouwvak moeten doorwerken is daarom groot.

Vanwege de grootte van het project heeft het familiebedrijf de hulp ingeschakeld van enkele onderaannemers. “Zij gaan zich voornamelijk bezighouden met onderdelen waar wij te weinig kennis van hebben”, zegt Damkat. Van de 250 werknemers van Jorritsma Bouw zullen er ongeveer 30 meewerken aan dit project. In totaal kost de nieuwbouw volgens Damkat ongeveer 11,5 miljoen euro. “Maar tijdens de bouw kan dit nog oplopen tot 25 à 30 miljoen euro.”

Over Jorritsma Bouw
Het is niet de eerste keer dat Jorritsma Bouw een zuivelfabriek bouwt.  Eerder realiseerde de onderneming al een kaas- en poederfabriek in Hoogeveen en werkte mee aan de kaasfabriek voor FrieslandCampina Workum. Momenteel houdt het bedrijf zich ook bezig met meerdere zuivelindustrieprojecten in Midden- en Noord-Nederland.

In 1880 richtte Johannes Jorritsma het familiebedrijf op in een grachtenpand in Bolsward. Inmiddels is Hans Jorritsma CEO van de onderneming, hij is de vijfde generatie binnen het familiebedrijf.

Recommended Posts